Het Spellenspektakel in Eindhoven

Ik ben misschien meer van het gamen op een console, maar bordspelletjes kan ik ook zeker waarderen. Sterker nog, stiekem vind ik bordspellen spelen met mijn vrienden of familie veel gezelliger, omdat er veel meer interactie is. Je kijkt elkaar aan in plaats van dat je naar een scherm kijkt. Maar ondanks ik bordspellen zo leuk vind, speel ik ze helaas bijna nooit en besef ik me dat ik dat meer wil gaan doen. Mijn zus en haar man daarentegen, die zijn ware bordspelfans en die hebben ook een goed gevulde kast met alleen maar bordspellen. Ik besloot daarom mijn schoonbroer eens mee te nemen naar het Spellenspektakel in Eindhoven, dé bordspellenbeurs.

Een van de redenen waarom ik naar deze beurs ben gegaan is omdat ik binnenkort ook bordspellen wil gaan reviewen op mijn blog. Ik vind dat bordspellen door sommigen nogal underrated zijn en dat is behoorlijk jammer! Daarom wil ik bordspellen in de spotlight zetten door een keer in de zoveel tijd een review te plaatsen. Lijkt me ontzettend leuk om te doen!

spellenspektakel-2Bij binnenkomst kregen we meteen een tasje in onze handen gedrukt met daarin een gratis puzzel van 999 games. Ongelooflijk leuk dat er is gedacht aan een goodiebag. Ik bedoel, we zijn en blijven toch Nederlanders. Gratis = leuk.

Op de bovenstaande foto’s lijkt het best wel druk te zijn, maar eigenlijk viel dat enorm mee! Tenminste, ik ben weleens op beurzen geweest waar je niet normaal kon lopen of je liep al bijna tegen iemand aan. Dat was hier gelukkig niet het geval en het was gewoon gezellig-druk. Ook bij het proberen van bordspellen hoefden we nooit lang te wachten, dat is natuurlijk wel heel fijn.

spellenspektakelToen we er net waren, besloten we meteen maar het spel Ubongo uit te proberen, aangezien er net een plaatsje vrij kwam. Toen we gingen zitten kwam er iemand naar ons toe met de vraag of hij mee mag spelen en natuurlijk mocht dat. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Het geeft ook perfect de sfeer van de beurs weer; iedereen is vriendelijk tegen elkaar, als je niemand kent kun je met vreemden echt super veel plezier hebben! Het spel wat we speelden was overigens super leuk. Het was een soort van puzzel spel waarbij je bepaalde stukjes puzzel binnen de tijd in de juiste vorm moet weten te krijgen. En hoe kon het ook anders, mijn schoonbroer (ervaren bordspeler) had dik gewonnen, ik kwam op de tweede plaats.

We hebben nog een ander spel geprobeerd, bij andere spellen gekeken en voor de rest hebben we rondgelopen en mijn schoonbroer heeft een aantal spellen gekocht. Er was ook genoeg te doen voor kinderen, er was genoeg eetgelegenheid, genoeg loopruimte, geen lange wachtrijen, genoeg om te kopen én er was zelfs de mogelijkheid om voor een klein prijsje tweedehands bordspellen te kopen. Al met al, ik vond dit een van de betere beurzen!