Herken je dat gevoel dat er binnenkort een verjaardag, jubileum of bijzondere gelegenheid op de planning staat en je creativiteit qua cadeaus je in de steek laat? Gelukkig, dan ben ik niet alleen! Er is niets dat mij meer stress oplevert dan een leuk of mooi geschenk vinden voor mijn vriend. We zijn bijna vier jaar samen en al sinds het begin van onze relatie hou ik een lijstje bij met allerlei dingen die hij leuk vindt: dagjes uit, parfums, games, noem maar op… Maar wat ook nog steeds op zijn lijstje staat is een mooi kwaliteitshorloge waar hij een leven lang mee kan doen. Het ontglipte hem pas geleden tijdens het avondeten, en toen wist ik meteen wat mijn cadeau voor ons jubileum zou zijn: een mooi uurwerk van een high end merk! Maar hoe start ik mijn zoektocht? Nou, zoals ik met alles doe: eerst wat informatie opzoeken over wat ik nou precies wil hebben.

Wat past er nou eigenlijk bij hem?

Door mijn nieuwsgierigheid en liefde voor feitjes ontdek ik dat de voorloper van de horloges die wij nu kennen, stamt uit de 15e eeuw. Zeevaarders hadden namelijk een chronometer nodig om op correcte wijze te navigeren op zee. De nauwkeurigheid van de metingen kon kilometers verschillen als de tijd niet juist was. Wellicht snap ik nu hoe Columbus dacht dat hij in India was in plaats van Amerika… Het duurde tot de Eerste Wereldoorlog tot het horloge wat wij kennen op de markt kwam. Het leek me dus vooral leuk om de nautische geschiedenis in de stijl van het horloge terug te laten komen. Daarnaast weet ik dat mijn vriend houdt van het water, dus dit past perfect bij hem. Nu moest ik nog op zoek naar een verkooppunt van de wat meer high end horlogemerken.

Een betrouwbare webshop biedt uitkomst

Toen kwam ik uit bij Chronoexpert, een tussenpersoon die vintage horloges verkoopt met de alle bijhorende certificaten via een handige webshop. Na meerdere keren in de stad bij een juwelier te hebben gestaan en de woorden “Prachtig ding toch wel hé?!” uit zijn mond te hebben gehoord, wilde ik voor een horloge van BVLGARI kijken. De prachtige horloges van BVLGARI zijn stuk voor stuk echte meesterwerken! Het Italiaanse design in combinatie met de kostbare materialen maakt het echt een parel voor om je pols. Ik vond vrij snel een mooie Chronograph met nautische invloeden, een stoere look maar toch heel professioneel – iets waar mijn vriend zeker blij van wordt.

Het belangrijkste van allemaal: de reactie!

Enkele dagen na de bestelling komt er een prachtig uitziend pakket met garantiepapieren, een certificaat van echtheid en de originele verpakking. Hoewel het best zenuwslopend kan zijn om zoiets duurs online te bestellen, wordt het aankoopproces met Chronoexpert super goed geregeld en komt alles netjes op tijd binnen. Ik kan nu al niet meer wachten op ons jubileum én zijn reactie! Nog eventjes geduld…