Ik heb nieuws

Het is vandaag precies 8,5 jaar geleden dat mijn blog, PinkGraphics.nl, online ging. Op deze speciale dag wil ik daarom iets met jullie delen. Maar voordat ik dat doe, wil ik jullie graag even mee terug in de tijd nemen.

De geboorte van PinkGraphics

Het is 21 oktober 2012 en mijn beste vriendinnetje Lieke en ik besluiten om samen een blog te starten. Niet per se om er iets mee te bereiken, maar gewoon puur om onze creativiteit kwijt te kunnen. Lang nadenken over een (domein)naam doen we niet, ik heb er namelijk nog eentje in de kast liggen: PinkGraphics.nl – als grafisch vormgever (in opleiding) wilde ik hier eigenlijk mijn portfoliowebsite van maken, maar dit is er nooit meer van gekomen. Zo hebben we meteen op de eerste kosten bespaard, namelijk het aanvragen van een domeinnaam en hosting.

Na drie maanden artikeltjes typen, ontvangen we opeens een mail. Een bedrijf wil ons een product opsturen. Het is januari 2013 en we zijn eigenlijk een beetje in shock dat een bedrijf ons heeft gevonden. We gaan op het aanbod in en we krijgen gratis een product opgestuurd, in ruil voor een review. Onze eerste samenwerking met een bedrijf is een feit!

Makeitpersonal.nl

Later dit jaar besluit Lieke PinkGraphics te verlaten en haar eigen persoonlijke blog op te starten, een keuze die ik begrijp en tot op de dag van vandaag heel erg support (bij deze: BEZOEK LIEKE’S BLOG EN WEBSHOP!).

Ups and downs

In 2014 gaat alles hard: ik begin goed geld te verdienen, ga naar de tofste persevenementen en grote merken benaderen mij voor een samenwerking. Waaronder Nintendo, een samenwerking waar ik nog steeds erg trots op ben.

Vanaf 2016 gaat het wat minder en begin ik de motivatie voor het bloggen een beetje kwijt te raken. Met mij gaat het niet super en mijn blog komt stil te liggen. Twee jaar lang lopen mijn blog en ik een beetje te sukkelen en twijfel ik meerdere malen of ik niet gewoon de stekker eruit moet trekken. Soms heb ik namelijk het gevoel dat mijn blog me onbewuste stress oplevert, omdat ik me verplicht voel weer eens wat te posten na zoveel maanden. Maar, opeens was daar mijn redding: Patty en Don. Zij zorgen ervoor dat er nog artikeltjes worden gepubliceerd op de momenten dat ik dat even niet kan. Hier ben ik ze heel erg dankbaar voor.

Stijgende lijn

Het is nu 2021 en ik zie weer een stijgende lijn. In bezoekersaantallen (hallo als je nieuw bent!), maar ook in samenwerkingen en mijn motivatie. Maar tóch klopt er iets niet. Begrijp me niet verkeerd, ik ben trots op PinkGraphics en haar content, maar het voelt een beetje als een wirwar van artikelen. Dan weer een persoonlijk artikel, een commercieel artikel tussendoor, dan weer een game, dan weer een bordspel. Ik ben heel erg zoekende naar wat ik nou precies wil. PinkGraphics is immers gestart als persoonlijke beautyblog, maar dat is ze allang niet meer.

Er gaat dus iets veranderen.

PinkGraphics blijft uiteraard bestaan, maar wel met een kleine aanpassing. Het blijft de blog met een geeky en nerdy tintje. De bordspellen blijven, de games blijven. De lifestyle categorie blijft. Patty en Don blijven. Ik blijf. Maar wat niet blijft zijn mijn toekomstige persoonlijke artikelen. Die gaan verhuizen.

Seelvieh.nl

PinkGraphics voelt niet meer als een goede plek om mijn persoonlijke hersenspinsels op te schrijven. Daarvoor heb ik nu een nieuw plekje op het web voor gereserveerd: Seelvieh.nl. Dit stukje web is 100% Silvy. Wat dat exact is, moet ik misschien zelf nog ontdekken, maar ik zou het leuk vinden als je meegaat op deze reis.

De naam ‘Seelvieh’ bedacht ik ooit eens bij het maken van mijn social media accounts. Ik heet Silvy en mijn naam wordt vaker fout geschreven dan goed. Sylvie, Silfi, Silvi, Sylvy, Sylvia, Sylvana.. ik heb echt alles al gezien. Als grap besloot ik mijn naam op de meest foute manier ooit te schrijven en te gebruiken voor social media en in games. Deze naam heb ik nooit meer veranderd.

Neem een kijkje op mijn nieuwe blog en laat me vooral weten wat jullie ervan vinden.

Heel veel liefs van Seelvieh.