Het is niet in te beelden voor de gemiddelde Nederlandse tiener, maar ‘vroeger’ op de middelbare school had ik geen smartphone. Die bestonden toen nog niet. Ik had een roze Nokia met een draaischermpje. Super fancy. Het werd ook wel een ladyphone genoemd, geloof ik.


Dit was m’n ‘ladyphone’ die ik járen heb gehad! Een Nokia 7373 in het roze.
Als ik hem zo zie, mis ik hem stiekem wel – wat een gaaf ding was het!

 

Touchscreen telefoon

Mijn vervolgopleiding was net gestart en nog steeds niemand had een smartphone, alhoewel we inmiddels wel van het bestaan van ’touchscreen telefoons’ afwisten. Het begon pas in het tweede jaar een beetje op te komen. Welgeteld één persoon had een iPhone. Leuk ding, maar ik was strontjaloers op degene die net de nieuwste Samsung Galaxy S kreeg van haar ouders. Een super gave telefoon die ik herkende van de reclames. “Die wil ik!”, zei ik altijd tegen mijn moeder als ‘ie weer voorbij kwam op televisie.

Blijkbaar waren m’n ouders niet zo cool als die van m’n klasgenootje, dus ik hield het maar bij m’n inmiddels bekraste roze Nokia met fancy duct tape achterkant. Iets met een kapot klepje. Is toch veel leuker dan zo’n stomme touchscreen telefoon.

Bingo en theemutsen

Een paar weken later gaat opeens de deurbel. De postbode, met een pakketje waar mijn naam op staat. Ik had niets besteld. Sterker nog, ik had niet eens geld. Hoe kan dit voor mij zijn?! Ik maakte het open en ik schrok me rot: een Sony Xperia Play?! Toen wist ik het weer: ik had meegedaan aan een winactie van Vodafone, een soort van online bingo op Facebook. Ik had prijs. Ik kon me herinneren dat het me niet duidelijk was wat ik nou precies had gewonnen. Er stond namelijk dat ik een telefoon had gewonnen, maar er stond een afbeelding van een theemuts bij. Aangezien de theemuts ook één van de prijzen was, ging ik er eigenlijk vanuit dat dat mijn prijs was en dat het gewoon verkeerd vermeld stond. Ik lustte niet eens thee. Voor het idee voerde ik tóch maar m’n adresgegevens in. Een maand ging voorbij en ik had niets ontvangen, dus ik trok de conclusie dat Vodafone gewoon een foutje had gemaakt. Kan gebeuren.

Maar toen was ik opeens eigenaar van de ‘playstation phone’. Een telefoon waarop je Playstation games kon spelen. Als gamermeisje vond ik dit natuurlijk ontzettend awesome.

M’n Sony Ericsson Xperia Play in actie!
Dit is volgens mij de enige foto die ik ervan heb – ooit eens gemaakt voor een schoolproject.

 

Droomtelefoon

De telefoon had wel zo z’n kuren; het was een dik ding, de batterij ging niet lang mee en na verloop van tijd werd hij onwijs traag. Op een gegeven moment zat er niets anders op dan hem in te ruilen voor een Samsung Galaxy S3. Eindelijk tóch mijn droomtelefoon, een Samsung uit de S-serie.

Sindsdien ben ik een enorme fan van Samsung en heb ik de Galaxy S5 en S7 ook helemaal versleten. Ik ben nu aan m’n S9+ bezig, die ik volgend jaar kan inwisselen voor een S11. Ik ben dol op deze high-end lijn van Samsung, alhoewel ik ook super goede verhalen heb gehoord over de mid-range telefoons van Samsung. De Samsung Galaxy A50 schijnt een topper te zijn voor mensen met een kleiner budget. Goed genoeg om mee te browsen, je vrienden te appen en je leukste momenten vast te leggen. Omdat het zo’n populaire telefoon is, is het uitzoeken van een Samsung Galaxy A50 hoesje niet moeilijk: er zijn honderden verschillende te vinden. En als je al bewust kiest voor een goedkopere telefoon, wil je niet nog eens opgescheept worden met de kosten van een schermreparatie. Bescherm je telefoon dus te allen tijde zo goed mogelijk!