Een vrouw en haar schoenen is echte liefde. Maar waarom hebben schoenen eigenlijk zo’n enorme aantrekkingskracht op vrouwen? Uitgelegd in een infographic!

Zoveel zelfs dat een gemiddelde vrouw per jaar meer dan € 500 besteed aan deze liefde. Ook als ze eigenlijk niet voldoende budget heeft, laat ze liever een gezonde maaltijd schieten dan dat ze die prachtige juweeltjes laat staan. Gelukkig houden schoenenwinkels van schoenen én vrouwen en komen ze regelmatig met mooie kortingscodes, zodat die gewilde muiltjes met een voordeeltje kunnen worden aangeschaft.

Waar komt die liefde voor schoenen vandaan?

Er zijn meerdere redenen waarom vrouwen van schoenen houden. Ten eerste zijn mooie schoenen statusverhogend. Ze zijn duur en daarom kunnen vrouwen met een mooi paar schoenen indruk maken op mannen én op andere vrouwen. Daarnaast wordt een vrouw zelfverzekerder van het dragen van een paar high-heels. Naaldhakken doen iets met een vrouw, ze laten de benen langer lijken, welven de rug en daarmee worden de borsten naar voren geduwd en de billen naar achteren. Dit geeft een vrouw automatisch een zelfverzekerde houding. Maar misschien wel de belangrijkste reden van deze liefde is het therapeutische effect. Het kopen van een paar schoenen maakt een vrouw gelukkig. ‘It is not shopping, it is retail therapy. Het therapeutische effect wordt nog versterkt als de schoenen worden gekocht met korting. Het geluksgevoel van een vrouw na het kopen van schoenen mét korting is een 9!

shoes

Infographic door Bespaardeals