(Kleur)lenzen van Lentiamo

Toen ik in groep 8 achterin de klas het schoolbord niet meer goed kon lezen, wist ik dat ik een bril moest. Heel lang hield ik dit geheim voor mijn ouders, want ik wilde absoluut geen glazen voor mijn ogen. Helaas kon ik het niet eeuwig voor mij houden, want het was pretty obvious dat ik slecht zag. Ik kneep namelijk altijd met mijn ogen als ik iets op afstand wilde zien of lezen. Op mijn 14e kreeg ik dan eigenlijk mijn eerste bril en ik vond het verschrikkelijk. Ik durfde hem niet naar school te dragen, want ik was bang gepest te worden. Onzin natuurlijk, maar het zat op een of andere reden zó in mijn hoofd dat brillen voor nerds waren en dat nerds niet cool waren. Zat ik daar toch mooi naast, hè? In ieder geval, dit resulteerde in het feit dat ik mijn hele middelbareschooltijd mijn bril niet opzette.

Toen ik mijn vervolgopleiding ging doen voelde dat als een nieuwe start en ben ik permanent een bril gaan dragen. Ik liet een nieuwe oogtest doen en koos voor een hipsterbril, zo’n zwarte nerd-bril. Oké, ik moest heel erg aan wennen dat ik voor de rest van mijn leven ‘gebrild’ was, maar alles scherp kunnen zien was toch wel een verademing.

Mijn eerste lenzen

Mijn toenmalige vriend droeg altijd lenzen, dag-in-dag-uit. Ik vond dat er verschrikkelijk eng uit zien, maar tegelijkertijd vond ik het ook altijd héél interessant. Uiteindelijk heb ik rond mijn 18e een poging gewaagd om ook eens lenzen in te doen. Ik denk dat ik wel een half uur bezig ben geweest met lens één, maar uiteindelijk lukte het me om mijn eerste lens in te doen. En trots dat ik was! Maar toen moest het andere oog nog. Inmiddels ben ik een echte pro en kan ik zelfs mijn lenzen in en uit doen zonder spiegel. *Geeft schouderklopje aan zichzelf.*

Echter draag ik ze niet heel erg veel, alleen bij gelegenheid. Een belangrijke afspraak op werk? Een feestje? Een dagje weg? Vaste prik dat ik dan mijn lenzen erbij pak. Ik vind mijzelf nou eenmaal mooier zonder bril; lenzen zijn voor mij daarom de perfecte uitkomst. Maar voor een simpele werkdag of een luie zondag zet ik met alle liefde mijn bril op.

Voorheen kocht ik mijn lenzen altijd bij de HEMA, maar sinds een paar maanden zit er een hele fijne webshop in Nederland die contactlenzen op sterkte verkoopt: Lentiamo. Super handig – je bestelt je lenzen op de gewenste sterkte en je hebt ze binnen no-time op de mat liggen. Nu zag ik dat Lentiamo ook kleurlenzen op sterkte verkoopt en dat trok mijn aandacht wel heel erg. Dat wilde ik altijd al eens proberen!

Mijn eigen oogkleur

Unieke oogkleur

Nu heb ik van mijzelf al best een mooie en unieke oogkleur. Mijn ogen zijn groen met een oranje rand om mijn iris. Behalve mijn moeder en zus, ken ik heel weinig mensen die deze kleur hebben. Maar hoe zou ik eruit zien met een andere oogkleur? Ik kan natuurlijk mijn irissen photoshoppen, maar dat is natuurlijk heel anders dan dat je gewoon in de spiegel kunt kijken.

Ik bestelde twee kleuren: grijs en turqoise. Grijs, omdat dit ook een unieke en vrij zeldzame kleur is. Turqoise, omdat ik volledig blauw niet aandurfde.

Ook bestelde ik er een doosje daglenzen bij en een super schattig lenzendoosje in de vorm van een biggetje. Super cute!

Grijze kleurlenzen

Ik ben werkelijk waar op slag verliefd geworden op deze grijze kleurlenzen. Ik had het eerlijk gezegd verwacht dat het me niet zou staan of dat het intens onnatuurlijk zou ogen, maar wat is dit mooi! Het kleurt onwijs mooi bij mijn lichte haar. Ook niet onbelangrijk: de sterkte klopt precies. Ik heb ze besteld met een sterkte van -2.25 en voor zover ik merk wijkt het niet af van de sterkte van mijn bril. Nice!

Turqoise kleurlenzen

Van de turqoise kleurlenzen ben ik ietsje minder fan, maar dat heeft niets te maken met de lenzen zelf, maar gewoon met de kleur. Het is een mooie kleur op zich, alleen het staat me iets minder goed, denk ik. Of zou ik er gewoon enorm aan moeten wennen? Geen idee, maar het is hoe dan ook heel erg leuk om dit te proberen en mijzelf te zien met een geheel andere oogkleur.

De lenzen ademen

Over beide setjes kleurlenzen ben ik enorm te spreken; de lenzen voel ik niet zitten, de sterkte is perfect en de lenzen ‘ademen’. Dit merk ik heel erg aan het feit dat mijn ogen niet droog worden van de lenzen. Vaak, ’s avonds, wanneer mijn ogen moe zijn, begin ik mijn lenzen goed te voelen en drogen ze wat sneller uit, maar daar heb ik met deze kleurlenzen gelukkig geen last van gehad.

Ook heb ik de normale daglenzen uitgeprobeerd en ook hierop heb ik helemaal niets aan te merken. Ze zitten lekker (lees: ik voel ze niet) en ze zijn makkelijk in te doen. Ik vind ze eerlijk gezegd beter dan mijn huidige drogist-lenzen en ik overweeg om nog een paar setjes te bestellen. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat er zo’n kwaliteitsverschil aan lenzen te merken is.

Lenzen bij de opticien in abonnementsvorm vind ik eerlijk gezegd te duur, omdat ik alleen bij gelegenheid lenzen draag. Bij Lentiamo zijn de lenzen niet duur en zelfs de kleurlenzen vallen qua prijs ook heel erg mee. Naast contactlenzen verkoopt de webshop ook zonnebrillen. Ik ben blij dat ik Lentiamo heb ontdekt!