Heb jij ook een baantje waar je verplicht speciale kleding aan moet trekken? Zoals wanneer je in de keuken van een restaurant werkt en verplicht van die lelijke witte kleding aan moet trekken? Die kleding lijkt vaak wel unisex, er zit geen vorm in en vaak hebben ze alleen maar standaardmaten. Dat betekent dat de kleding of te groot is of te klein.

Zonde, want volgens mij werk je veel beter en blijer als je kleding aan hebt waar je je prettig in voelt. Dat is ook fijn voor de klanten en je behaalt er dus betere resultaten door.

Naamloos1

Maak werkkleding eens van mooie stoffen en kleurtjes!

Er bestaat gelukkig ook mooie werkkleding. Natuurlijk ben je op je werk en hoef je er dus niet op en top modebewust uit te zien, maar het werk wordt wel veel leuker als iedereen kleding aanheeft die goed zit en misschien ook wel allemaal een eigen kleur heeft. Zo wordt het bedrijf wat persoonlijker en gaan de werknemers voor gemotiveerder naar hun werk toe.

Uiteraard kan dat gemakkelijk met de koksjassen en de kleding die je aan moet als je in de bediening van een bepaald restaurant werkt, maar ook als je veel buitenwerk doet, moet dit kunnen. Een goedzittende jas als je de post bezorgt bijvoorbeeld, en niet die veel te grote regenjassen van het bedrijf die je vaak krijgt.
Als een bedrijf investeert in kleding en dus ook de mate waarin een werknemer zich gelukkig voelt op zijn werk in de kleding, zal je zien dat het beter gaat met het bedrijf: er wordt harder gewerkt en het is veel leuker om reclame te maken. Goede en verzorgde werkkleding doet het imago en de uitstraling van het bedrijf daarnaast ook nog eens goed. Iedereen met goed passende werkkleding aan ziet er professioneler en sjieker uit!

Wie moet er ook verplichte werkkleding dragen? Wat denken jullie van de kleding die je verplicht aan moet?

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf.