MTV Presents: Nielson! Exclusieve akoestische showcase

Als er iets is waar ik eigenlijk niet vaak naar luister, is het Nederlandse muziek. Dat betekent niet dat ik het niet waardeer, want zo nu en dan vind ik Marco Borsato en BLØF natuurlijk wel heel erg leuk. Zelfs als onze Brabantse Guus Meeuwis wordt gedraaid op een feestje, kan ik natuurlijk wel uit volle borst meezingen. Maar fan van Nederlandse muziek? Nee. Maar wanneer er een uitnodiging voor een concert van Nielson in je inbox verschijnt, dan hoef je eigenlijk geen tweede keer na te denken. Dan ga je gewoon.

Ik ben geen fan van Nielson, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik zijn hits stiekem wel leuk vind. Omdat ze zo catchy zijn en in je hoofd blijven hangen. “Ze heeft de beauty & de brains. En wo-oh-oh-oh, ’t voelt goed eeh, ’t voelt goed eeh, eeh.” “En ik dacht, hoe hoe…” “Ik voel me sexy als ik dans, oh-oh-oh-oh-oh” – Jullie snappen me.

Voor deze akoestische showcase werden geen kaartjes verkocht. Je moest kaartjes winnen of, in mijn geval, uitgenodigd worden. Het concertje werd gegeven in de Beurs van Berlage in onze mooie hoofdstad.

Een uur te vroeg aangekomen gingen we al in de rij staan, bestaande uit voornamelijk meisjes. Vriendinnen, meisjes met hun moeder en hier en daar een meisje die haar vriend mee had genomen. Naarmate de tijd verstreek werd de rij steeds langer en langer. Mensen aan de overkant van de Beurs van Berlage konden hun ogen niet van de rij af houden. Aziatische toeristen met fotocamera’s enzo. Heel typisch.

Toen het 20:00 was mochten we naar binnen. Door de meidenmassa. Binnen werd de rij gesplitst. Mensen met een persuitnodiging mochten in een veel kortere rij gaan staan (yay), dus ik was zo binnen. Met als resultaat dat ik helemaal vooraan stond. Aan de zijkant, maar wel vooraan.

nielson-9098

nielson-9111

nielson-9112

nielson-9114Binnen! En toen? Nog een uur wachten! Ik heb me vermaakt met wat fotootjes schieten en kijken hoe de Beurs van Berlage langzaam vol stroomde met meiden (en enkele jongens).

nielson-9117Uiteindelijk was het dus zó druk en was ik wel best blij dat ik vooraan stond en niet middenin de massa.

nielson-9127Iets na 21:00 begon het. Nielson kwam op het podium op. Gevolg: Gillende meiden. Gelukkig was het gegil niet zo erg als bij een bepaald concert van een bepaalde populaire Duitse band acht jaar geleden, maar het kwam in de buurt. Aangezien ik aan de zijkant stond, stond ik wel de hele tijd tegen de zijkant van Nielson aan te kijken, maar dat was niet zo heel erg. Op bovenstaande foto draaide hij zich een keertje naar het publiek wat, net zoals ik, aan de zijkant stond. Helaas gebeurde dit maar 2 of 3 keer tijdens de hele avond.

nielson-9141Nielson is ontzettend goed live. Heel zuiver, bijna hetzelfde als dat je hem op de radio hoort (en nee, hij doet niet aan playbacken)! Hij is ook echt een entertainer en hij kreeg de hele zaal mee bij het zingen van zijn grootste hits. Ik heb me heel goed vermaakt bij deze showcase en ik wil (het PR bureau van) MTV bedanken voor de uitnodiging!