Op schattenjacht met Captain Toad!

We kennen allemaal Toad wel, het schattige paddenstoel personage uit de Super Mario games. Bespeelbaar in games zoals Mario Kart en het personage waar je blij van wordt als je hem tegenkomt in de meeste Mario Party games. Toad heeft eindelijk zijn eigen game waar hij verandert in Captain Toad en op zoek gaat naar schatten. Het verhaal begint wanneer hij zijn vriendinnetje Toadette moet redden uit de klauwen van een reusachtige vogel.

Dus: bevestig je hoofdlamp, trek je avonturierkleding en wandelschoenen alvast maar aan, want we gaan op schattenjacht in Captain Toad: Treasure Tracker!

Kinopio0912_02

In deze game ben jij dus Captain Toad en moet je levels uithalen om zo uiteindelijk Toadette te kunnen redden. Tenminste, in de eerste episode. Levels haal je uit door de ster te pakken die ergens in het level ligt. Meestal zie je ‘m al liggen, maar soms moet je eerst even puzzelen om te kijken hoe je bij de ster kan komen. En dat moet je op een creatieve manier doen, want je kan namelijk niet springen! Dat wordt puzzelen geblazen.

De levels zijn kleine meesterwerkjes en stuk voor stuk uitdagend. Ieder level is weer anders, zowel het uiterlijk van het level als de manier waarop je het level door moet komen. Levels uithalen is niet het moeilijkste van de game, het is het verzamelen van alle diamanten en de extra opdracht (die je krijgt nadat je het level hebt uitgehaald) wat de game nog uitdagender maakt. Gelukkig loopt er geen timer, dus je hebt alle tijd om de speelse omgeving te observeren en te kijken waar je precies heen moet of te bedenken waar de verborgen diamanten zouden kunnen liggen.

Kinopio0912_10

Als je weleens Super Mario games hebt gespeeld, dan komt het uiterlijk van deze game je waarschijnlijk wel bekend voor. De kleurrijke en vrolijke thema’s, de landschappen, de vijanden, muntjes.. Je krijgt echt een Super Mario-feel als je de game ziet. Maar zodra je gaat spelen, merk je dat de gameplay helemaal afwijkt van elk Mario-spel dat je ooit hebt gespeeld. En dat maakt deze game zo ontzettend uniek.

Kinopio0912_21

Hoe cute zijn deze Goomba’s met zwembandjes?

Het is misschien een cliché dat je het meisje moet redden uit de klauwen van de vijand, maar ergens in het spel worden de rollen omgekeerd waardoor Toadette haar girlpower kan laten zien en zelf op avontuur gaat. Super stoer! Ik ben echt ontzettend fan van Captain Toad en heb deze fantastische vrolijke puzzelgame met heel veel plezier uitgespeeld. Een echte aanrader als je een Nintendo Wii U in huis hebt!

Heb jij dit spel al eens gespeeld? Gamen jullie weleens en zouden jullie hier vaker game reviews willen lezen?