‘Selfie Stick’ voor je smartphone!

We leven in de tijd waarin we liever selfies maken dan foto’s van de interessante dingen om ons heen. De tijd waarin mensen mij voor de grap Selfie noemen, in plaats van Silvy. Of nog erger: “Laten we een Silfie maken!” Geloof me, dat is 22 jaar geleden al gebeurd.

Selfies zijn foto’s van jezelf, door jezelf gemaakt. Het maken van selfies is onwijs populair geworden sinds we allemaal een camera aan de voorkant van onze smartphone hebben. Selfies maken, ook ik maak me er zelf(ie) schuldig aan hoor. Wie niet, tegenwoordig?

selfie_stick-7795kopie

Voor de grootste selfie-gekken onder ons bestaat er de selfie stick. Ja, je las het goed. Een selfie stick. Een stick met aan het uiteinde een klem waar je je smartphone in kunt klemmen. Deze stick kun je vervolgens uitschuiven en voor je houden, zodat je een selfie kan maken van ver af. Handig om jezelf helemaal op de foto te krijgen, nog handiger als je met meerdere personen een selfie (ook wel een group selfie genoemd) wilt maken.

selfie_stick-7797kopieOk, maar hoe werkt zoiets dan? Je moet je smartphone in de klem zetten. Ik denk dat vrijwel alle smartphones erin zullen passen, dus dat is natuurlijk heel erg fijn. Hij zit echt stevig vast, dus je hoeft niet bang te zijn dat je smartphone opeens valt.. Je moet natuurijk de timerfunctie gebruiken als je een foto wilt maken.

selfies02Natuurlijk heb ik de selfie stick zelf uitgebreid uitgetest en ik moet zeggen dat selfies maken eigenlijk een stukje leuker is geworden. Je kunt de stick uitschuiven totdat hij 108cm lang is. Je kunt daardoor van verschillende afstanden selfies maken. Je kunt er ook voor kiezen om de stick iets minder ver uit te schuiven (of je arm minder ver te strekken), waardoor je foto’s wat van dichterbij worden genomen. Aan het gedeelte waar je smartphone aan vast zit, zit een schanier, dus je kunt verschillende hoeken instellen. Je moet er een beetje mee experimenteren. Je kunt een hoek zo maken, dat je de stick duidelijk zichtbaar is op de foto (“kijk, ik heb een selfiestick!”), maar je kunt de hoek ook zo maken, dat de stick onzichtbaar is.

selfie_stick-7812kopie

selfie_stick-7819kopie

Met deze stick zijn je armen nooit meer te kort en kun je selfies maken zoals je ze nog nooit hebt gemaakt! En als je met meerdere mensen op de foto wilt, staat nooit meer iemand er half op. Ik vind de stick eigenlijk leuker dan ik had verwacht en ik ga ‘m zeker nog vaker gebruiken! Hij is voor €14,95 te koop bij Phonegeek.

Maak jij vaak selfies?

Mini disclaimer: Deze selfie stick heb ik gekregen ter review.