Pilaten black head ex pore strip

Ik gebruik eigenlijk nauwelijks maskertjes. Begrijp me niet verkeerd – ik vind ze héérlijk, maar ik neem er gewoon nooit de tijd voor. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, ging ik regelmatig in bad en pakte ik weleens een lekker maskertje. Nu heb ik geen bad meer, en heb ik op een of andere manier ook geen zin meer om aan maskertjes te doen. Terwijl mijn huid het wel soms nodig heeft. Nu, na een paar jaar geloofde ik er eindelijk weer aan: Een maskertje. En dan doen we het natuurlijk meteen goed: Een zwart peel-off masker tegen mee-eters en puistjes. Het zwarte masker van Pilaten. Wat het masker doet? Het zorg ervoor dat jouw met vuil verstopte poriën leeg worden gemaakt.

pilaten_masker-0657kopie

Dit maskertje is van het merk Pilaten. Volgens mij een aziatisch merk, gezien de (chinese?) tekens. Je kunt ervoor kiezen om dit masker op je gehele gezicht aan te brengen of enkel op de probleemzones. Ik koos voor het tweede, aangezien ik op de rest van mijn gezicht geen last heb van mee-eters of puistjes.

pilaten_masker-0665kopie

Links: Net aangebracht | Rechts: Opgedroogd

Wow, toch wel een beetje gek, zo’n zwart masker! De meeste maskertjes zijn wit, een pastelkleur of bruin. Maar zwart? Dat had ik zelf nog niet eerder gezien. Blijkt trouwens dat dit soort maskers best populair zijn. Wist ik niet. Maarja, ik ben ook nog niet echt into de maskertjes. In het zakje zat er veel van dit masker, dus je kunt er gemakkelijk heel je gezicht mee bedekken. Automatisch smeer ik het er natuurlijk weer veel dikker op dan nodig is, want een dun laagje is al goed genoeg en droogt natuurlijk sneller. Achja, dan maar ietsje langer wachten.

Als het bijna droog is voel je het erg trekken, wat ik persoonlijk niet echt een fijn gevoel vind. Ik denk dat hij na 20 minuten droog was. Als je hem dunner aanbrengt zal dit natuurlijk veel korter zijn. Tip: Weinig tijd? Zet de föhn er dan eventjes op! Als hij droog is, glimt hij nog wel een beetje. Het lijkt daardoor alsof hij nat is, maar je moet er gewoon even aan voelen of hij droog is of niet.

pilaten_masker-0676

Oeps, rechts bij mijn neus zat blijkbaar een kloddertje die niet goed opgedroogd was.

Eraf trekken maar! Niet een heel erg fijn gevoel, omdat je hier en daar wat donshaartjes mee trekt. Maar vreselijk veel zeer deed het nou ook weer niet. Na het eraf trekken was m’n huid wel een beetje rood. Gelukkig trok dit snel weg. Nadat het masker eraf was getrokken, moest ik wel nog mijn gezicht schoonmaken, in verband met achtergebleven zwarte restjes.

pilaten_masker-0696En, werkt het? Ik heb helaas geen before & after foto’s gemaakt, maar ik hoop dat ik het hiermee goed kan maken. De binnenkant van het masker. Aanschouw het vuil dat uit m’n poriën is gekomen. ;) Dus ja, het werkt! Het verwijdert het vuil wat verstopt zit in je poriën. Als je dit masker met regelmaat gebruikt, zul je een mooie zuivere huid krijgen en behouden!

Dit maskertje kun je bestellen op Webstash.nl voor €1,95 per stuk!

Heb jij weleens zo’n soort zwart masker geprobeerd?

Het product in deze blogpost heb ik gekregen van een bedrijf of merk.