Powerpuff Girls Première in Amsterdam

The Powerpuff Girls keren terug!

Blossom, Bubbles en Buttercup, wie kent ze niet? Ik was vroeger helemaal fan van The Powerpuff Girls; ik vond het echt een van de leukste tekenfilmseries op televisie. Helaas verdwenen ze na een tijd van de buis en wist niemand waar ze waren gebleven. Tot nu, want The Powerpuff Girls keren terug naar televisie, yay!

powerpuffgirls

Afgelopen zondag, 17 april, woonde ik samen met Lieke van MakeItPersonal en mijn vriend de première van de eerste aflevering bij. De première vond plaats in Amsterdam, bij Pathé Arena om precies te zijn. Bij binnenkomst kregen we een Powerpuff Girl-zonnebril en er werd ons verteld dat we die in de bioscoopzaal op moesten doen. Hmmm?

Voordat we de bioscoopzaal betraden kregen we een flesje drinken naar keuze en een suikerspin. Een lekker zoet begin van de voorstelling dus! Toen we de bioscoopzaal (bijna als eerste) binnen kwamen zagen we op iedere stoel in de zaal een goodiebag liggen. Nu ben ik een gezonde Nederlander en vind ik goodiebags natuurlijk helemaal leuk. Eenmaal een plaats uitgezocht at ik mijn suikerspin alvast op.

Naarmate de tijd verstreek werd het steeds drukker in de zaal. De zaal was gevuld met heel veel kleine kindjes met papa’s en mama’s. Niet vreemd natuurlijk, want de doelgroep is natuurlijk kinderen. Hoewel het voor mij en mensen van mijn leeftijd puur jeugdsentiment is, waren er nauwelijks leeftijdsgenoten. Stiekem wel een beetje jammer!

Powerpuff02kopie

Foto door Lieke

Toen iedereen binnen was en een stoel had gekozen, werden we verwelkomd en werden we voorgesteld aan een ‘vierde’ Powerpuff Girl, namelijk de dame die de titelsong heeft ingezongen: Jennie Lena – die je misschien wel kent van The Voice of Holland. Jennie Lena vertelde onder andere dat ze het onwijs leuk vindt dat ze gevraagd werd om de titelsong in te zingen, omdat cartoons in haar kindertijd een grote rol hebben gespeeld. Als afsluiting van het praatje met Jennie Lena mocht het publiek nog wat vragen aan haar stellen.

Vlak voordat de voorstelling begon, mocht de hele zaal deelnemen aan een quiz. De prijs? Een ballonvaart! Ontzettend gaaf. Voor de quiz hadden we onze zonnebrillen nodig en deden we een variant van het spel petje op, petje af, namelijk zonnebril op, zonnebril af. Iedereen moest gaan staan en de quizmaster stelde een vraag met twee antwoordmogelijkheden. Als je het eerste antwoord koos, moest je je zonnebril op zetten, koos je het tweede antwoord, dan zette je je bril af. Wanneer je een vraag fout had beantwoord, moest je gaan zitten. Degene die als laatste bleef staan, won de ballonvaart!

Powerpuff03kopie

Helaas moest ik al vrij snel gaan zitten, maar Lieke deed het ontzettend goed. Zó goed dat ze bij de beste 4 hoorde en naar voren mocht komen. Hier nam ze het op tegen de anderen en zat ze uiteindelijk bij de laatste twee. Luchtballonvaart in the pocket, dacht ik zo. Maar helaas, bij de laatste vraag “Vanaf wanneer zijn de Powerpuff Girls weer op televisie?” klapten de twee finalisten, waaronder Lieke, dicht. Het was dus een kwestie van om de beurt gokken: “de 20e?” “de 24e?” “22e?” “23e?” – En Lieke greep dus nét naast die ballonvaart. Balen!

En dan eindelijk het moment waarop we wachtten: De eerste aflevering van de ‘nieuwe’ Powerpuff Girls! Als liefhebber van de Powerpuff Girls van vroeger, was dit toch wel een beetje wennen. Logisch ook, want we zijn inmiddels 10 jaar verder en zo is er natuurlijk het een en het ander verbeterd en ziet het er allemaal wat mooier uit. En het is gelukkig nog steeds leuk om naar te kijken!

De aflevering duurde hooguit 10 minuten en daarmee was de première ook afgelopen. De aflevering was heel leuk en het was jammer dat ‘ie zo kort was! Het was ook eigenlijk de bedoeling dat we twee afleveringen te zien kregen, maar dat kon door omstandigheden helaas niet doorgaan. Tot groot verdriet van een paar kindjes die voor mij zaten, zij vonden dat de “film” heel kort was en snapten er niets van.

IMG_20160417_143112kopie

Na afloop natuurlijk nog eventjes met Jennie Lena op de foto geweest en daarna begon ik aan mijn twee uur durende reis naar huis.

powerpuff

Ik vind het ontzettend tof dat The Powerpuff Girls weer op Cartoon Network verschijnen. Ondanks dat ze in een nieuw jasje zijn gestopt, blijven deze drie dames ontzettend leuk. Als je vroeger weleens keek naar The Powerpuff Girls dan raad ik je echt aan om eens de nieuwe afleveringen te bekijken. Dit kan vanaf 23 april iedere zaterdag en zondag om 8:30 op Cartoon Network.