Ontsnappen uit de koepelgevangenis in Breda

We hebben allemaal de vele Prison Escape reclames wel voorbij zien komen op Facebook, Instagram en zo’n beetje elke andere vorm van Social Media. Eerst in de Noordsingel van Rotterdam, nu in de Koepel in Breda. Ik moet bekennen dat ik hier al enorm lang aan deel wilde nemen maar het er eigenlijk nooit van is gekomen. Nu ga ik er vanuit dat iedereen die dit leest weet wat de bedoeling is van de Prison Escape maar voor de mensen die zich de laatste paar jaar toch onder een steen hebben verstopt zal ik het kort uitleggen.

Prison Escape is de kans om de hoofdrol te spelen in je eigen gevangenisfilm of serie. Je kunt voor 3 uur meemaken hoe het voelt om constant de cipiers in je nek te hebben hijgen en hoe je een poging kunt doen om te ontsnappen. Hoe dan ook het is een ervaring om nooit te vergeten!

Zelf ben ik enorm fan van escape rooms en heb ik er al zeker 10 gedaan samen met mijn ouders en zusje. Nu zijn wij hier, al zeg ik het zelf, best goed in. We halen de kamers met een moeilijke graad meestal net wel of net niet. Wat in mijn ogen best een goede score is. Ik had dan ook verwacht dat de Prison Escape wel haalbaar moest zijn voor mij. Niets was minder waar! Ik zat zo vastgeroest in mijn “escape room” manier van denken dat ik geen meter vooruit kwam. Erg jammer maar helaas.

Nu moet je niet denken dat het compleet onmogelijk was om uit de gevangenis te ontsnappen. Ik heb met twee collega’s meegedaan aan Prison Escape en alle twee zijn ze de gevangenis ontsnapt. Deze collega’s hadden allebei een andere ontsnappingsroute weten te vinden. Het komt aan op een beetje geluk en slim spelen. Ik mag natuurlijk niet te veel verklappen want dat zou het voor mensen die nog mee willen doen een klein beetje verpesten. Dus ik zou zeggen koop snel een ticket nu ze nog beschikbaar zijn!

P.S. Ik wil nog even zeggen dat de acteurs die meedoen echt fantastisch werk leveren. Niet alle cipiers zijn van beroep acteur. Zo doen er bijvoorbeeld ook acteurs mee die uit de militaire wereld of uit de zorg komen. Iets wat naar mijn idee een prachtige aanvulling is op de doorgewinterde acteurs. En met een klein beetje geluk sta je ook oog in oog met Laurie van Expeditie Robinson 😉