Top

PinkGraphics

  /  Bordspellen   /  Qwixx review + winactie!

Qwixx review + winactie!

Qwixx is een simpel en kleurrijk dobbelspel wat altijd tussendoor kan en wat je blijft spelen! Scoor jij de meeste punten?

Qwixx review + winactie! - Bordspellen

Dit kleurrijke dobbelspel is voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Qwixx is uitgegeven door White Goblin Games. Naast de standaard versie die ik nu review, is er een deluxe versie beschikbaar, waarbij het papieren scoreblok is vervangen door uitwisbare bordjes. Daarnaast zijn er nog varianten op de scoreblokjes te verkrijgen en is er ook een Qwixx kaartspel. Een spelletje duurt ongeveer 10 tot 15 minuutjes, maar je bent er zo een hele avond mee bezig.

Bij Qwixx dobbel je met de dobbelstenen en probeer je zoveel mogelijk kruisjes op je scoreblok te zetten. Hoe meer kruisjes in dezelfde kleurenserie, hoe meer punten!

In het doosje tref je 6 dobbelstenen in 5 verschillende kleuren aan, een scoreblokje en de Nederlandse spelregels.

Qwixx review + winactie! - Bordspellen

Wanneer je aan de beurt bent gooi je de 6 dobbelstenen. De totale waarde van de 2 witte dobbelstenen mag door iedere speler afgekruist worden in een kleurenrij naar keuze. Alleen als je aan de beurt ben mag je daarnaast tevens de waarde van 1 witte en 1 gekleurde dobbelsteen afkruisen in de rij van de kleur van de dobbelsteen. Je mag zelf kiezen of je 1 van deze 2 waardes, of beide, of misschien wel helemaal niets aankruist. Wanneer je er voor kiest om niets te kruisen, of wanneer je worp geen mogelijkheid geeft om iets af te strepen, moet je een “mislukte worp” aankruisen. Wanneer iemand het laatste getal in een kleur aankruist, en dit is minimaal het 5e kruisje in de rij, wordt de rij gesloten.  De gekleurde dobbelsteen wordt dan uit het spel gehaald en er kunnen geen kruizen meer gezet worden in deze kleurenserie. Het sluiten van de rij levert je een extra kruisje op. Wanneer er 2 rijen zijn gesloten of wanneer iemand 4 x een “mislukte worp” heeft gehad eindigt het spel direct. Voor de puntentelling wordt er gekeken naar het aantal kruisjes per kleur en de minpunten voor de aangekruiste mislukte worpen. Verrassend, maar de speler met de meeste punten wint!

Net zoals in mijn eerdere reviews is ook dit een simpel en snel te leren spelletje. Een potje duurt zoals gezegd zo’n 10 minuutjes, dus even snel een spelletje Qwixx tussendoor kan eigenlijk altijd! Erg handig is dat het doosje lekker klein is, ideaal dus om mee te nemen in bijvoorbeeld de trein. Kun je het dekseltje mooi gebruiken om in te dobbelen, raak je de dobbelstenen ook nog eens niet kwijt!

Qwixx review + winactie! - Bordspellen

Wanneer je, net als ik, de standaard versie hebt zal je scoreblok op gaan. Omdat je het dan waarschijnlijk nog niet beu bent zal je, of veel kleuren kopies moeten maken, of nieuwe scoreblokjes moeten kopen. Of je schaft de Deluxe versie aan, waarbij je uitwisbare bordjes heb.

Wat is Qwixx een heerlijk snel en simpel spelletje. Je zou misschien verwachten dat dobbelen en scores aankruisen erg veel weg heeft van Yathzee, maar dat is dus absoluut niet waar! Er komt veel meer bij kijken dan zomaar de waardes van je worp op te tellen. Ik verwacht niet dat dit geinige spelletje snel zal gaan vervelen maar ik ben wel erg nieuwsgierig geworden naar de varianten op het standaard scoreblok.

Win een exemplaar van Qwixx!

White Goblin Games en ik geven één exemplaar van Qwixx weg in een winactie! Om kans te maken moet je PinkGraphics en White Goblin Games liken op Facebook. Dit doe je gemakkelijk door op de like knoppen boven deze tekst te drukken. Als je dit hebt gedaan moet je onder dit artikel een reactie achterlaten met de mededeling dat je meedoet aan de winactie; vergeet niet je e-mailadres in te vullen! Succes!

Dit dobbelspel heb ik ter review mogen ontvangen van White Goblin Games.

Comments

  • Mandy
    januari 22, 2016

    Dat ziet er erg leuk en simpel uit!

  • Jan
    januari 22, 2016

    Ik vind het makkelijker dan yahtzee maar wel met meer diepgang. 😀

  • Nynke B
    januari 22, 2016

    Ik doe mee hoor. Lijkt me ook super voor onderweg.

  • Joery
    januari 22, 2016

    Mooie review, ik doe mee met de winactie.

  • René
    januari 23, 2016

    Lijkt me een leuk spelletje voor tussendoor. Dus ik doe mee met de winactie.

  • Marian
    januari 24, 2016

    Holadijee, ik doe mee!

  • Femke
    januari 24, 2016

    Lijkt me leuk om tussendoor met de oudste even een spelletje te spelen. Andere spellen kosten vaak meer tijd. Daarnaast goed voor de rekenvaardigheid!

  • Xaldin
    januari 24, 2016

    Juij! Ik doe mee

  • Sylvia Jolanda
    januari 25, 2016

    Snelle spelletjes … daar hou ik van!

  • Micha
    januari 25, 2016

    Ik doe mee!

  • Sonja Hubregtse
    januari 26, 2016

    Een dobbelspel spelen vinden wij zo gezellig allemaal,
    Veel beter dan die spelletjes op de computer digitaal.
    Wij hopen daarom dat we winnen,
    Dan kunnen de “spelletjestijden” gaan beginnen !
    We laten daarom deze kans niet schieten,
    hopelijk mogen wij van dit spel gaan genieten…

  • Marian
    januari 26, 2016

    Ken het nog niet. Lijkt me simpel en erg leuk. Dobbelspellen doen het hier thuis sowieso goed!

  • elletjee
    januari 26, 2016

    lijkt me een leuk spelletje, en zou dit graag meenemen als ik mijn op vakantie ga,naar mijn dochter in Thailand. Een heel leuk cadeautje voor de avonden dat ze zich daar vervelen, er is daar savonds namelijk maar weinig te bleven (helemaal achteraf in de jungle) en we kunnen dit natuurlijk tijdens de vakantie al volop uitproberen

  • Nadia
    januari 26, 2016

    Leuk, een spelletje voor de hele familie! Ik doe mee!

  • Sharon
    januari 26, 2016

    Leuk en makkelijk mee te nemen! Ik doe graag mee.

  • Jacqueline
    januari 26, 2016

    Goed review, ik kende het spel nog niet. We zouden het spel graag spelen, want juist zo een spelletje tussendoor is zo leuk.

  • patricia de wild
    januari 26, 2016

    niet geschoten is altijd mis. En ik houdt ervanom spelletjes te doen op zaterdagavond met mijn meiden:)

  • Nina
    januari 26, 2016

    Ik ben dol op spelletjes! Dus ik doe graag mee!

  • Lisanne Boem
    januari 26, 2016

    Jou had ik al een like gegeven op Facebook en nu ook White Goblin Games een like gegeven.
    Wat ik leuk vind aan dit spel is dat het ook erg leuk is voor volwassenen en het makkelijk is te begrijpen.
    Hier thuis zijn we dol op dobbelspelletjes dit spel zou dan ook perfect voor ons zijn dus ik ga heel hard duimen!

  • dientjuh jansen
    januari 27, 2016

    😀 😛 wauw wat een super leuke actie van Pinkgraphics.nl . ik doe heel graag mee voor mijn 2 bordspellen boy,s ! en Qwixx lijkt mij een super leuk kleurrijk dobbelspel.

  • Nina Mol
    januari 27, 2016

    Ik doe ook graag mee! Eindelijk een spel voor mijn simpele mind!! 🙂

  • Marlies
    januari 27, 2016

    Lijkt me een leuk spel…Ik doe mee met de winactie

  • Vivian
    januari 27, 2016

    Ik doe heel graag mee! Wij zijn gek op spelletjes spelen en wel toe aan een nieuwe uitdaging. Laat ik deze hier nu in zien haha. Het lijkt me een super leuk spel en ik ben er erg benieuwd naar! Heerlijk zo’n dobbelspel!

  • Marja
    januari 27, 2016

    Leuk spelletje voor kleine momenten met gezin

  • Marie louise
    januari 27, 2016

    Ziet er leuk uit en wat is er nu leuker dan een game zonder scherm te winnen

  • wilmsen anita
    januari 27, 2016

    om samen met de kleinkinderen te spelen

  • Marieke
    januari 27, 2016

    lijkt me echt super voor de kinderen, komen ze misschien even achter de pc vandaan om met elkaar “real-life” een spel te spelen

  • Hanane
    januari 27, 2016

    Wat lijkt me dit een leuk spel. Ik doe heel graag mee. Ik heb geliked.

  • van erum maria louisa
    januari 27, 2016

    tof voor met de kleindochters te spelen

  • SophiaG
    januari 27, 2016

    Dit lijkt me een leuk spel!

  • lottie
    januari 28, 2016

    Super leuk om mee te nemen op vakantie, voor onderweg of bij het zwembad!

  • Anouk
    januari 28, 2016

    TOF!!! Ik kan letterlijk hele nachten spelletjes spelen. Marathons van hier tot Tokyo.
    Ik kan je dan ook garanderen dat dit dobbelspelletje niet ergens in een doos of kast gaat belanden. Ieder weekend 😉

    “Life is more fun if you play games.”
    ― Roald Dahl, My Uncle Oswald

  • Ilse Verhoeven
    januari 28, 2016

    Ik ben gek op spelletjes. Lekker met mijn zoon en dochter spelen.

  • Audey
    januari 29, 2016

    Lijkt me keileuk spel om het komende seizoen in de caravan te spelen samen met mijn lief 😀

  • martina
    januari 29, 2016

    Qwixx lijkt ons fun.

  • Wilma Van T Hof
    januari 31, 2016

    Ik doe graag mee met deze leuke actie. Lijkt me echt een super gaaf spel.
    Beide Facebook-pagina’s een like gegeven.

  • inge van den berg
    januari 31, 2016

    😆 Volgens het review is Qwixx een heel leuk spel Ik speel graag met de kleinkinderen Jatzee en een nieuw dobbelsteen is leuk, ook om met vakantie mee te nemen. Als ik met mijn vriendin met vakantie ga hebben we altijd spelletjes bij ons. Leuke bezigheid als je niet zo van barhangen houdt. Ik doe graag mee. Geliked en gedeeld en fijne dag. 😆

  • Silke
    januari 31, 2016

    Gaaf, deze spelletjesfreak doet graag mee!!

  • Jolijn
    januari 31, 2016

    Klinkt leuk! Ik doe mee (:
    xx

  • Evelien
    februari 3, 2016

    Lijkt me leuk met 3 zeer leergierige kids… Goed om lekker met cijfertjes bezig te zijn en zo stiekem toch wat te leren….

  • Sylvia
    februari 4, 2016

    Ben ik te laat om nog deel te kunnen nemen? Zo nee, dan zou ik heel graag kans maken op dit leuke spelletje!

  • jody uffels
    februari 12, 2016

    ik doe mee

  • Marianne
    februari 19, 2016

    Hopelijk kan ik nog mee doen. Dit spel heeft mijn dochter afgelopen jaar haar vriendinnetje voor haar verjaardag gegeven. Dat was/is een groot succes. Dochter lief wil het zelf ook. Maar is voorlopig niet jarig.

  • Margreet
    januari 18, 2017

    Leuk spel lijkt ons !

Post a Comment