Mannen houden van blauw en vrouwen van roze. Of het nu gaat om het uitzoeken van kleding, voertuigen of accessoires. We hebben verschillende kleur voorkeuren. Dit was echter niet altijd zo, Autoscout24 legt je uit waar dit vandaan komt.

Roze & blauwe kleding

Terugkijkend in de geschiedenis, droegen baby’s eerst witte jurkjes. Er was toen nog geen verschil tussen mannen en vrouwen. Er brak een nieuwe tijd aan en roze werd de kleur voor jongens. Ja echt. Dit omdat de kleur een variatie was op rood, de kleur die met het leger werd geassocieerd. Blauw, werd toen gelinkt aan de heilige maagd Maria en dus was blauw een kleur voor de vrouwen.

Commerciële belangen

Toen we de twintigste eeuw ingingen werd het anders. Boeken over de ontwikkeling van kinderen, riepen ouders om van kleins af aan duidelijk te maken of zij een jongen of meisje waren. Winkeliers waren hier blij mee. Want als je nu eerst een jongen kreeg en daarna een meisje kon je de kleding niet meer doorgeven. Zij begonnen dus met het produceren van kleren voor jongens en meisjes.

Naamloos

Mannen en vrouwen kiezen blauw

Leuk is dan ook om te weten dat recent onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen en mannen een voorkeur hebben voor de kleur blauw. Mannen kiezen voor de groen en gele kant van het spectrum. Terwijl vrouwen aangetrokken worden door rode en paarse tonen. Onderzoekers legde een link tussen hoe we vroeger leefden en nu. Mannen gingen op jacht, terwijl de vrouwen vruchten zochten én met name de rode rijpe selecteerden.

Roze & zwart: een goede combinatie

Verder moeten we natuurlijk niet vergeten dat we ons niet alleen in roze kleden voor onszelf. Als je opzoek bent naar iets lekkers of moois zal een man in een roze pak je aandacht trekken. Veel vrouwen geven aan: ik houd van mannen in roze. Een roze auto is nog beter, kijk maar eens naar deze snelle Ford Focus. Bij het uitzoeken van een kleur gaat het om de toon. Verder is het handig dat roze zich prima laat combineren met zwart. Een kleur die mannen vaak aanspreekt.

Ken jij een man die roze draagt, een roze auto heeft of deze kleur gebruikt in zijn woning?

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf.