Stylish Carnavallen

Nu vier ik normaal Carnaval in Bergen op Zoom (wat ze Vastenavond noemen). Wanneer je dit, van origine heidens, feest hier wilt vieren zul je je aan strikte kledingeisen moeten houden. Zo moet je daar bijvoorbeeld een gordijn aan en een rode zakdoek om je nek (met de knoop naar voren!). Kledingvoorschriften die compleet bonkers lijken als je er nog niet eerder mee in aanraking bent gekomen. Maar aan mijn gekke Vastenavondritme kwam vorig jaar verandering. Mijn vriend die vanaf vorig jaar weer terug in Nederland woont wilde ook in zijn home-town Carnaval vieren, namelijk Roosendaal. In die stad is het juist de bedoeling om gek gekleed of verkleed mee te doen aan de festiviteiten. Maar hierbij kwam een probleem, ik had geen kostuum!

Nu hebben we dat vorig jaar opgelost met een megagoedkoop ideetje. We hebben voor €15,- pp een Fred en Wilma Flintstone kostuum gekocht.Het was grappig, best herkenbaar en nog best wel leuk voor een keertje, maar om eerlijk te zijn vind ik het niets om m’n haar onder een stukje vilt te verbergen wat als pruik zou moeten dienen. Dus voor komend Carnavalsseizoen moet het anders!

Ik kwam voor het eerst in aanraking met OppoSuits op DutchComic Con. Zo’n twee jaar geleden, als ik me niet vergis, kwam ik daar een stand tegen die deze (toen nog enkel) mannenpakken verkocht. Echt knotsgekke, superopvallende prints en zelfs een beetje nerdy. En laat dat nou net mijn ding zijn 😉

Dus sinds kort ben ik de trotse eigenares van een”Madam Pacman” pak. Niet alleen ziet het pak er supermooi uit maar voelt de stof ook superfijn en smooth. Er zitten rekstukken aan de heupen van de rok, perfect voor mijn overal net iets te brede heupen en dikke kont. En mijn persoonlijke favoriet, hij kan in de was! Hoe handig is dat!? Als er tijdens het feesten wat bier overheen komt, geen probleem. Gewoon het wasmachine in en laten drogen aan een hanger. Ook leuk, ze zijn er ook voor mannen, dus een koppelkostuum krijgt opeens een andere betekenis 😉 Kijk mij eens blij zijn op die foto’s!