Het spel dat je gespeeld móét hebben!

Onderstaand artikel schreef ik toen ik net begon met bloggen, maar ik heb het artikel nooit online gezet. Ik blogde namelijk vooral over beauty en ik vond een gamereview (van een game die al meer dan 20 jaar oud is) totaal niet passen. Maar tijden veranderen en zo ook mijn onderwerpen! Sinds een tijdje schrijf ik regelmatig over (Nintendo) games en aangezien dit verrassend genoeg goed wordt ontvangen bij mijn bezoekers (jullie), besloot ik deze 3-jaar oude review toch maar online te zetten. Veel plezier met lezen!

The Legend of Zelda: Ocarina of Time behoort tot een van mijn favoriete spellen ooit. Wellicht ken je het spel of heb je er weleens van gehoord. Zo niet, dan leef je waarschijnlijk onder een steen of ben je niet zo van de videogames. Ik wil dit spel graag met jullie delen, voor het geval jullie het nog niet kennen of nooit gespeeld hebben.

the-legend-of-zelda-ocarina-of-time-17654-1920x1200

Kort uitgelegd: Wat is The Legend of Zelda?

‘The Legend of Zelda’ is een videogamereeks, de games zijn bedacht door Shigeru Miyamoto, het brein achter de Super Mario games. The Legend of Zelda is een role playing game (RPG, rollenspel), wat betekent dat jij een personage bestuurt in het spel en dat er tijdens het spelen een verhaal wordt verteld/gespeeld. Je bestuurt de personage Link, om precies te zijn. Het doel in games is dat jij (Link) de prinses moet redden. Klinkt afgezaagd, maar de verhaallijnen in de verschillende games zijn alles behalve afgezaagd. Alle Legend of Zelda spellen worden uitsluitend uitgebracht voor alleen Nintendo consoles en handhelds.

De eerste Zelda-game werd in 1986 in Japan uitgebracht. Dit was een 2 dimensionaal spel en kon afgespeeld worden op de Nintento Entertainment System (NES). Omdat ik jullie niet teveel wil vervelen met de geschiedenis van The Legend of Zelda, spoelen we even door naar 1998. In dit jaar werd namelijk de eerste Zelda 3D game gelanceerd voor de Nintendo 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time.

screenshot_3ds_the_legend_of_zelda_ocarina_of_time_3d098

Ocarina of Time op de Nintendo 3DS

Het verhaal

Het spel begint op het moment dat het feetje Navi de elfenjongen Link wekt uit een nachtmerrie. In deze nachtmerrie heeft Link gezien dat een in het zwart gehulde man die Ganondorf heet te paard de achtervolging inzet om Princess Zelda en een zekere Impa in te halen. Navi brengt Link de boodschap dat de beschermer van Kokiri Forest, de Great Deku Tree, hem dringend wil spreken. Later blijkt dat de reusachtige boom te lijden heeft onder een vloek en hierdoor stervende is. Link wordt aangeroepen om de vloek op te heffen en het monster dat in de boom huist te verslaan. Achteraf sterft de Great Deku Tree alsnog aan uitdroging, maar hij vertelt eerst een bijzonder verhaal over een “mysterieuze man uit de woestijn”. Deze man heeft een vloek over de boom uitgesproken en wil aan de macht komen om Hyrule te veroveren. Voordat de boom sterft maakt hij aan Link duidelijk dat hij degene is die de genoemde man moet stoppen voordat het te laat is. Ook geeft de boom aan Link de Kokiri’s Emerald (een bijzondere smaragd). Link wordt aangewezen als de persoon om Hyrule Castle een bezoek te brengen en met Princess Zelda te gaan praten over de gebeurtenissen.

Bron: Wikipedia

Bij The Legend of Zelda: Ocarina of Time is het jouw taak om het (fictieve) koninkrijk Hyrule te redden, want de kwaadaardige Ganondorf wilt het koninkrijk overnemen. Althans, dit is héél erg breed gezegd, want de verhaallijn is veel gedetailleerder. Het redden van Princess Zelda komt ook aan bod. Ik kan echt niet uitleggen hoe of wat, want dan zou ik teveel spoilen. Wat de Ocarina trouwens met het spel te maken heeft: De Ocarina of Time heeft speciale krachten waarmee de bespeler verschillende dingen kan oproepen. Tijdens het spelen van bijvoorbeeld The Song of Stoms, wordt er een regenstorm opgeroepen. Door het spelen van verschillende nummers, kan jij, Link, ook teleporteren naar verschillende plaatsen. Maar het belangrijkste: Als je het goede nummer speelt in The Temple of Time, kan je tussen het verleden en de toekomst reizen.. Tijdens het spelen van het spel kom je steeds meer over de verhaallijn te weten, en op een zeker moment valt alles op zijn plaats. Dat is het moment waarop je denkt: Wauw.

887477-12344349589091

Ocarina of Time op de Nintendo 64

Ik weet nog goed toen ik een jaar of 6 was, of misschien 7. Wij hadden een Nintendo 64 en mijn broer had The Legend of Zelda: Ocarina of Time gekocht. Mijn broer speelde het heel vaak en ik wilde áltijd kijken als hij ging spelen. Zelf spelen wilde ik niet, want ik was toch niet zo goed. Toen ik ongeveer 8 of 9 was, vond ik mijzelf oud genoeg om het spel zelf te spelen en had mijn broer een hele walkthrough van het internet gedownload en uitgeprint, zodat ik precies wist hoe ik het spel moest spelen. De eerste keer dat ik het spel uitspeelde, was met een walkthrough dus.

Tot op heden nog steeds een goed spel!

Inmiddels zijn er een heleboel jaren overheen gegaan en is dit spel nog steeds een topper. Inmiddels is het spel niet alleen uitgebracht voor de Nintendo 64, maar ook voor de Nintendo Gamecube, je kan het spel downloaden op de Nintendo Wii en het spel is mooier en compatibel gemaakt voor de Nintendo 3ds.

Epona's_Song

Ocarina of Time op de Nintendo 64

Of dit het állerbeste Zelda-spel is wat er op dit moment uit is, ben ik nog niet helemaal zeker van, want The Legend of Zelda: Skyward Sword is ook zéker een pracht spel.

Ben jij bekend met The Legend of Zelda-spellen? Zo ja, wat is jouw favoriet?