The Legend of Zelda: Tri Force Heroes Review

Mijn liefde voor Zelda-games ontstond toen ik nog heel jong was (ik denk 8) en mijn broer regelmatig The Legend of Zelda: Ocarina of Time speelde. Ik vond het geweldig om mee te kijken als mijn broer dat speelde, maar ik vond mezelf te jong om te spelen (“dat kan ik toch niet”). Een paar jaar later was het mijn beurt om dit Zelda spel te verslinden en toen ben ik stiekem een beetje fan geworden van de The Legend of Zelda-reeks. Ik wacht daarom ook echt met smart op de nieuwe Zelda-game voor de Wii U, maar voor nu vermaak ik me prima met de nieuwste Zelda 3DS game: Tri Force Heroes!

ctrp_ea3_icon03_monoc

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes is een Adventure game waarin je met twee andere teamleden kerkers betreedt en verschillende puzzels moet oplossen. Je kunt verschillende outfits vrijspelen die toegang geven tot nieuwe vaardigheden. Het spel is vormgegeven in dezelfde top-down stijl als de 3DS game The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Het samenwerken is niet iets nieuws voor een Zelda-game, dit konden we in ook al doen in [AnythingPopup id=”2″]

Het verhaal

In Hytopia, het koninkrijk waar de game zich afspeelt, zijn de bewoners door mode geobsedeerd; fashion is een heel belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven. Op een dag spreekt een boze heks een vloek uit over prinses Styla, waardoor het rijk in chaos verkeert. Prinses Styla wordt door deze vloek gehuld in een niet-uittrekbare lelijke jumpsuit: een totale modemisser. De burgers van Hytopia ontwikkelen hierdoor een angst voor fashion, omdat ze bang zijn dat als ze er fashionable uit zien, ze de volgende zijn die worden vervloekt. De burgers hopen op de terugkeer van het legendarische trio “Totem Heroes” om ze te beschermen en de koning belooft een beloning aan degene die de vloek ongedaan maakt. Het doel als speler is om naar de Drablands te reizen en de heks te verslaan, zodat de vrede en stijl in het land herstelt wordt.

3ds_loz-tfh_e32015_scrn_1

Totem Time!

In de game staat teamwork centraal. Je kunt geen deur door, zonder een totem van jullie drie te maken en een switch te raken ergens op een heuvel; je moet echt op elkaar bouwen, letterlijk en figuurlijk! Je speelt altijd met zijn drieën en dat is een kleine teleurstelling voor alle stelletjes onder ons die maar één exemplaar van de game hebben en samen willen spelen. Je kunt via Download Play spelen als je maar één exemplaar hebt van de game, maar je moet dan per sé met in totaal 3 personen zijn. Het is dan onmogelijk om het spel met zijn tweeën te spelen. Het zou tof zijn geweest als een van de twee spelers dan twee karakters zou kunnen besturen, om het samenspelen met één ander persoon mogelijk te maken. Maar helaas. Als je allebei over het spel én een draadloos netwerk beschikt, kun je natuurlijk een derde medespeler online opzoeken.

Als het je is gelukt om twee medespelers bij elkaar te sprokkelen dan kan je beginnen! Deze game draait om samenwerking op allerlei manieren. Dat betekent samen monsters verslaan en puzzels oplossen, wat beiden centraal staat in de Zelda serie. Wat nieuw is in deze game is de Totem Mechanic. Dit zorgt er voor dat je met zijn tweeën of drieën een totempaal kan maken. De onderste persoon bestuurt de totem en de bovenste persoon kan met zijn zwaard zwaaien of andere items gebruiken. Gebruik deze mogelijkheid om bazen te verslaan, puzzels op te lossen of je teammaten naar hogere plekken in de kerkers te gooien!

Alleen en geen draadloos netwerk?

Het spel draait echt om de multiplayer, maar dat betekent niet dat het spel niets waard is als je in je eentje bent zonder draadloos netwerk. Integendeel, je kunt zelf op je gemakje alles uitvogelen en er is niemand die je vertelt wat je moet doen. ;-) Ieder level moet gespeeld worden met 3 personages, dit betekent dus dat – als je alleen speelt – dat je zelf 3 personages moet besturen. Dat lijkt op het begin heel tricky, maar als je het onder de knie hebt, is het zo moeilijk nog niet! Het enige nadeel hiervan is dat je wel lang bezig bent, omdat je de taak van 3 personages op jezelf neemt. Maar aan de andere kant kan dat ook een voordeel zijn, want als je iemand in je team zou hebben die er niets van snapt, ben je nóg langer bezig. In je eentje spelen is dus prima te doen, maar persoonlijk vind ik het leuker om het met anderen te spelen.

De verhaallijn draait om fashion, het is daarom ook niet gek dat er ook nadruk is gelegd op de outfits die je Link kunt laten dragen en vrijspelen. In de kerkers die je doorloopt kun je items vinden die je vervolgens bij Madame Couture’s kunt inruilen voor verschillende outfits. Iedere outfit zorgt voor een speciale vaardigheid; bijvoorbeeld het gooien van grotere bommen of het schieten van meerdere pijlen tegelijk. Het leuke aan de verschillende outfits is dat je Link zelfs in een (Zelda) jurk kunt laten rondlopen, haha!

3ds_zeldatriforceheroes_icecavern_02De levels in het spel zijn vrij kort (vergeleken met dungeons uit andere Zelda games), maar gezien het samenwerken niet altijd even soepel verloopt, ben ik blij dat de dungeons niet langer zijn. Het communiceren online gaat op zich prima met de emoticons, maar vanzelfsprekend is het ’t leukste en het gemakkelijkste als je gewoon met elkaar kan communiceren door te praten. Helaas onmogelijk via de online modus, daarom raad ik aan om gewoon lekker twee vrienden uit te nodigen en met hen dit spel helemaal plat te spelen. Aanrader!