Tomodachi Life Review

Als een groot fan van The Sims kan ik niets anders zeggen dan dat ik spellen in de categorie simulatie geweldig vind; het leven regisseren van verschillende personages is stiekem best interessant. Nintendo’s game Tomodachi Life is misschien niet helemaal zoals The Sims, maar jij hebt wel grip op het ‘leven’ van verschillende Mii-personages. Deze Mii-personages maak je zelf en je kunt maken wie je maar wilt: Jezelf, je vrienden, familie en zelfs je idolen. Deze komen allemaal in een appartementencomplex op een eiland te wonen. De Mii-personages leiden hun eigen leven op dit eiland en je kunt hun leven ten allen tijden volgen en beïnvloeden.

ctr_tomodachi_life_ps_hol_150803

De game speelt zich af op een eiland waarvan jij zelf de naam moet verzinnen. Heel inspiratieloos heb ik het eiland naar mijn hond genoemd. Bella eiland. Klinkt dat niet leuk? Mijn eigen Mii heb ik geïmporteerd en een kamer gegeven op het prachtige eiland. Maarja, in je eentje op zo’n groot eiland is ook niets, dus ik besloot vriendin Tjitske ook maar als Mii-personage te maken en in het appartementencomplex te laten wonen. Inmiddels zijn we beste vriendinnen!

Ik besloot nog iemand aan het appartementencomplex toe te voegen, dus ik maakte een foto van een foto van Jennifer Lawrence (Katniss uit The Hunger Games) om haar zo tot een Mii-personage te transformeren. Nu woont ze in appartement 103 en heeft ze dikke ruzie met Tjitske om een teddybeer. Inmiddels wonen Toon Link, Taylor Swift, Johnny Depp, Thor (die helaas alleen maar vrienden wilt blijven), Princess Zelda, Alice van Alice in Wonderland en Harry Potter ook in het appartementencomplex en wordt het al aardig gezellig. Ik ben trouwens vrij lui en heb de meeste characters via QR codes geïmporteerd.

Alice van Alice in Wonderland heeft zojuist een rap battle gewonnen van Johnny Depp. Ik ben erachter gekomen dat Tjitske echt niet van haring houdt en dat Jennifer Lawrence totaal niet vergevingsgezind is, omdat ze haar ruzie met Tjitske niet wil bijleggen. Mijn lookalike Mii-personage heeft inmiddels een concert gegeven en zelf de lyrics van de liedjes geschreven. Pfoe, wat een gebeurtenissen allemaal!

HNI_0042kopie

Mijn Mii – Johnny Depp

Je kunt de Mii-personages niet altijd laten doen wat je wilt; je bent vooral een helpende hand en je vervult een advies gevende rol. Super veel vrijheid heb je dus niet, maar dat maakt het spel wel uniek in zijn soort. Je moet de personages helpen aan eten en drinken, nieuwe kleding en een nieuw interieur. Ze kunnen je advies vragen over verschillende dingen. Bijvoorbeeld als ze bevriend willen raken met een ander Mii-personage, dan vragen ze jouw hulp en jij moet ze vertellen wat het beste onderwerp is om over te praten om indruk te maken op de personage in kwestie. Ook help je de appartementbewoners met niezen (ja, echt) of het kalmeren als ze heel boos zijn. Regelmatig zijn ze in voor een spelletje en kun je een mini-game met ze spelen.

Tomodachi Life is een geinig spelletje waarbij je niet teveel na hoeft te denken. Hoewel ik Tomodachi Life niet uren achter elkaar zou kunnen blijven spelen, blijft de game wel interessant genoeg om regelmatig eventjes erbij te pakken, aangezien je iedere dag nieuwe dingen kunt vinden in de winkels op het eiland. Zelf heb ik standaard mijn 3DS op Engels staan, maar dit spel is sinds kort ook geheel in het Nederlands te spelen. Dus voor jong en oud is dit zeker een vermakelijk spel!

Deze game heb ik ter review mogen ontvangen van Nintendo.