Uniek in je woonkamer: Een bolletjeskleed van Sukhi

Ben je op zoek naar iets unieks voor in je woonkamer? Stop met zoeken, want ik heb een héle leuke tip.

Een tijdje terug werd ik benaderd door Sukhi.nl voor een samenwerking. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet echt een interieurblogger ben. Ik ben niet iemand die snel over een tapijt of kleed gaat bloggen. Maar tóch sprak het me onwijs aan. De kleden op de webshop zagen er zo leuk en kleurrijk uit dat ik er wel een beetje blij van werd. Daarnaast zijn de vilten bolletjeskleden van Sukhi uniek, want ze worden handgemaakt door vrouwen in Nepal. Iets wat ik heel belangrijk vind is dat deze vrouwen uit Nepal – die in lokale winkels werken – hier een eerlijk loon voor krijgen. Zo help je bij het kopen van een Bolletjeskleed niet alleen jezelf aan een mooi uniek kleed, je helpt ook de vrouwen uit Nepal aan een heel eerlijk salaris. Een win-win situatie, dacht ik zo.

BolletjesKleed-0810Sukhi was voorheen bekend onder de naam BolletjesKleed of FeltBallrug, vandaar dit labeltje! Maar sinds kort is de nieuwe website gelanceerd en daarbij is de naam veranderd naar Sukhi.

Zelf heb ik van deze vilten bolletjes twee onderzetters mogen ontvangen, gemaakt door Yasodma P. Ik vind het heel speciaal dat deze onderzetters helemaal afkomstig zijn vanuit Nepal en ik vind het feit dat ze uit vilten bolletjes bestaan echt helemaal leuk!

Bij Sukhi zijn ze heel erg bewust van het milieu en ze vinden een goede werkomgeving en werkomstandigheden erg belangrijk. Er wordt daarom ook gebruik gemaakt van natuurlijke producten (100% natuurlijke Nieuw-Zeelandse wol) en natuurlijke kleurstoffen.

BolletjesKleed-0814Alle vilten bolletjeskleden worden met de hand gemaakt, dus er kan in principe altijd aan de verzoeken van de klant voldaan worden. Zo kun je kleden bestellen bestaande uit één kleur, maar ook bestaande uit meerdere kleuren. Zo kun je altijd iets bestellen wat bij jouw interieur past. De kleurcombinaties zijn bijna eindeloos en voor inspiratie kun je op de website terecht.

BolletjesKleed-0815Ik word helemaal blij van de bolletjeskleden en ik vind het super tof dat ze handgemaakt zijn door vrouwen in Nepal die er een mooi loon aan over houden. Ieder kleed is uniek en dat maakt het hebben van zo’n kleed natuurlijk wel een stukje specialer.

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf.