Zelf popcorn maken zonder olie of boter

Popcornliefhebbers opgelet! Vergeleken met hele zoete en vette snacks, is popcorn zo slecht nog niet. Tenminste, als je zoute popcorn neemt, en niet te vaak en niet te veel. Maar in zowel de popcorn van de bioscoop als de popcorn die je in de supermarkt koopt zit altijd een grote hoeveelheid vet verborgen, omdat het is klaargemaakt in boter of olie. Een goedkoper en gezonder alternatief is een zak gedroogde maiskorrels kopen en zelf popcorn klaarmaken in een pan of popcornmaker, maar hier heb je helaas altijd alsnog wel een beetje boter of olie voor nodig. Maar ik heb iets ontdekt waardoor je geen olie of boter meer nodig hebt om popcorn te maken! Veel gezonder dus, want dan eet je dus in principe gewoon gepofte mais zonder enige vette toevoeging. Gezonder en lekkerder.

popcorn-coolgift-0802Popcorn maken zonder boter of olie doe je met deze handige magnetron popcornmaker van Coolgift.com. Popcornmaker klinkt misschien heel spectaculair en je zou een machine verwachten, maar niets is minder waar. Soms kan iets veel simpeler zijn dan je denkt! Ik heb hem voor jullie getest en ik zal even vertellen hoe dat is gegaan.

popcorn-coolgift-0803De verpakking van de popcornmaker was geheel in het Frans en aangezien ik geen talenknobbel heb, snapte ik er helemaal niets van. Gelukkig doet Google Translate wonderen en kwam ik erachter dat ik ongeveer een handjevol popcorn in het bakje moest doen. Later bedacht ik me dat er natuurlijk gewoon een Nederlandse uitleg op de webshop stond, maargoed.

popcorn-coolgift-0805Het andere deel van de popcornmaker heb ik er weer opgeklikt en hij moet op deze manier zo’n 220 seconden in de magnetron. Volgens de verpakking moet je de magnetron op 750 watt zetten, alleen aangezien dat aantal niet voorkomt op mijn magnetron heb ik hem op 900 watt gezet. Ik heb hem op 220 seconden gezet, maar ik heb de magnetron uitgedaan nadat ik niets meer hoorde poppen. Dus op een hogere stand hoeft hij niet 220 seconden te draaien.

popcorn-coolgift-0807Het resultaat? POPCORN! Een beetje zout eroverheen gedaan en smullen maar! Geen vette popcorn, maar redelijk gezonde zoute popcorn. Heerlijk voor tussendoor, vind ik.

popcorn-coolgift-0809Een ontzettend fijne uitvinding en ik denk dat ik deze popcornmaker met heel veel plezier in de toekomst ga gebruiken. Deze popcornmaker kost €12,95 en is te koop op Coolgift.com.