Dat gedoe met Ed Sheeran, hoe is dat afgelopen?

Dat is een vraag die ik nog weleens krijg van verre kennissen of zelfs van mensen die ik helemaal niet ken. Bizar eigenlijk hoe dit mensen nog steeds bezighoudt.

Het is inmiddels zo’n 9 maanden geleden dat een grapje uit de hand liep en vervolgens werd opgepikt en opgeblazen door de media. Klik hier om te lezen wat er precies aan de hand was. Wel écht even lezen, want anders ga je van de onderstaande uitleg niets begrijpen.

24 hours of fame

Een dagje volop in de media komen vond ik op zijn zachts gezegd niet leuk. Genaaid worden door publieke omroepen tot daar aan toe, maar afgemaakt worden op social media is hele andere koek. Ik zou te veel make-up dragen, wanhopig zijn en ik werd nog net geen slet genoemd. Enerzijds is het logischerwijs niet heel leuk om zoiets te lezen over jezelf, maar anderzijds ook best grappig. Naïef alles geloven wat een medium schrijft en vervolgens je niet-onderbouwde, noch op de waarheid gebaseerde mening verkondigen over iemand die je niet kent. Veilig achter het schermpje van tweedehands smartphone. Dan heb je het echt gemaakt.

Vervelend, maar hoe was het concert?

Ik heb gehoord dat het heel erg leuk was.

Huh?

Ja, dat zei mijn collega ook toen ik vertelde dat ik eigenlijk niet zo’n fan van Ed Sheeran ben.

Huh x 100

Oké, dit behoeft de nodige uitleg. Houd je vast: ik ben en was geen fan van Ed Sheeran. Dit heb ik ook nooit gezegd, dit is iets wat de media gewoon heeft aangenomen. Je móét namelijk fan zijn van een artiest om het concert te mogen bezoeken natuurlijk. Maar even zonder grappen, de echte fan was mijn toenmalige vriend. Voor hem had ik als verrassing twee tickets gekocht voor het concert in Amsterdam en de tickets stonden op naam waardoor ze niet doorverkocht konden worden. En je raadt het al: de relatie ging uit en ik zat dus met een ticket t.w.v. 75 euro voor een artiest die ik zelf niet eens heel geweldig vind. Dan ook nog eens te bedenken dat ik voor twee nachten een Bed & Breakfast in hartje Amsterdam had geboekt voor ik weet niet hoeveel geld. Annuleren was geen optie, niet gaan was geen optie. Dus ja, toen ben ik rond gaan vragen of bekenden of vage kennissen misschien ook gaan, want ik ben nu eenmaal een gezelschapsdier. En toen ging het balletje dus rollen en ben ik liedjes in mijn hoofd gaan stampen.

Geen concert

Na alle heisa maakte Mojo (de organisator van concerten in Nederland) een week voor het concert bekend dat de kaartjes tóch doorverkocht konden worden.

Vijf minuten na het vernemen van dit nieuws was ik mijn kaartje kwijt en 75 euro rijker.

Vrije dagen waren echter al opgenomen, de B&B kon niet meer geannuleerd worden, dus ik besloot alsnog er even tussenuit te gaan en ik heb een geweldige tijd gehad in en rondom Amsterdam. Ik had in de buurt een persevenement van Nintendo waar ik als eerste Super Smash Bros. Ultimate mocht spelen op een bioscoopscherm, ik maakte van de gelegenheid gebruik om een van mijn lieve vriendinnetjes op te zoeken in Hoorn en het geld van het verkochte ticket heb ik gebruikt om met mijn beste vriendin te gaan shoppen bij Primark.

Én ik heb een Pikachu-jurk gekocht.

Moraal

Maakt niet uit hoe leuk, grappig, positief of geweldig je verhaal is, op social media weten mensen je altijd af te branden. Dus: blijf indien mogelijk zo veel mogelijk uit de media. Ik denk in het vervolg wel drie keer na voordat ik iets online zet of wanneer ik word benaderd door kanalen met een groot bereik.

Mij is het overigens gelukt om alles offline te laten halen, dus eind goed al goed.