Een tuin met terrasoverkapping

Zoals je hebt kunnen lezen in mijn vorige blogartikel, zijn mijn vriend en ik van plan om nieuwbouw te kopen. Of dit ook daadwerkelijk doorgaat is nog maar de vraag, want er is erg veel animo voor het project waar we ons voor hebben ingeschreven. Maar ik zou Silvy niet zijn als ik me niet alvast 100% zou voorbereiden. Just in case. Met vandaag: de tuin.

Het voordeel van het kopen van een nieuwbouwhuis is dat de tuin compleet leeg is. Je begint als het ware met een leeg canvas, in plaats van dat je een eventuele bestaande tuin eerst helemaal moet verwijderen. Het maken van een tuinontwerp laat ik het liefste aan een professional over, maar het nadenken over beplanting, bestrating en een eventuele overkapping zouden we toch eerst zelf moeten doen.

Terrasoverkapping

Bij het nieuwbouwhuis zit gelukkig geen mega grote tuin. Ik zeg gelukkig, omdat ik in verband met het onderhoud geen grote tuin wil. De tuin moet voor mij gewoon een plekje zijn waar ik zowel in als uit de zon kan zitten. Daarnaast wil ik ook ergens droog kunnen zitten als het begint te regenen op een warme dag. Oftewel: een terrasoverkapping wordt een must in onze nieuwe tuin.

Want, stel je voor: je zit op een warme zomerdag heerlijk te barbecueën met vrienden en familie. De zon schijnt, je hebt je favoriete mensen om je heen, je schenkt nog een glaasje wijn in en op de achtergrond speelt een zomers muziekje. Al met al, de sfeer zit er goed in. Terwijl je je tweede vleesje verorbert, trekt de wind ietwat aan en de zon verstopt zich steeds vaker achter de wolken. Het wordt ietsje frisser, maar dat bederft de pret nog niet. Totdat de eerste koude druppels op je armen belanden. Het heerlijke weer slaat binnen no-time over in een onweersbui met regen. Heel veel regen. Het gezelschap verhuist -met spoed- samen met alles wat op tafel staat naar binnen. Gelukkig zitten we droog, maar de sfeer is er wel een beetje vanaf. Had je nu maar een terrasoverkapping gehad.

Yep, een verschrikkelijk first world probleem, maar wel een goede reden om na te denken over een overkapping. Mijn vriend en ik zijn er natuurlijk allang over uit dát we er een willen. Naast dat het gewoon heel praktisch is, geeft het je tuin ook echt een upgrade. Mijn schoonouders hebben een houten overkapping in de tuin staan en dit zorgt voor een knusse en gezellige sfeer. Zelf zitten wij te kijken naar een aluminium en glazen overkapping, omdat dit wat ruimtelijker oogt en ook meer licht doorlaat. Wil je toch een schaduwplekje creëren, dan kun je de overkapping uitbreiden met zonnewering. Ik zie mijzelf al helemaal zitten hoor, onder de terrasoverkapping met een glaasje wijn!

Het is dat de nieuwbouwwoning geen eigen oprit heeft, anders zouden we naast de terrasoverkapping ook kiezen voor een carport in dezelfde stijl. Misschien in de verre toekomst, mochten we ooit weer gaan verhuizen.