Imperial Settlers Uitbreiding: Amazones

Koloniseren als een Amazone! Imperial Settlers Uitbreiding: Amazones is een uitbreiding op het basisspel. Het spel is ontworpen door Ignacy Trzewiczek en werd uitgegeven door White Goblin Games logischerwijs. Het basisspel is nodig om de uitbreiding te kunnen gebruiken.

Wat zit er in de doos?

Zoals gebruikelijk zit in de doos (die heel leuk is vormgegeven trouwens) een boekje voor de spelregels. In de spelregels staan ook de regels voor de andere uibreidingen in verband met de Amazones. Daarnaast vinden we er van de vier bestaande volkeren 10 volkkaarten en 10 algemene kaarten. Uiteraard 60 volkkaarten van de Amazones. Daarnaast is er uiteraard een volkbord aanwezig voor de Amazones en een markeerfiche.

 

 

Uitbreiding

Jullie hebben het spelverloop allemaal gelukkig al kunnen lezen in onze review van het basisspel. Gelukkig, want dat was best een kluif om duidelijk op papier te zetten. Zo zonder dat jullie het spel voor je hebben liggen. Ik wil nu vooral ingaan op de voordelen en veranderingen die deze uitbreiding aan je spel kan geven.

Het spel heeft de kaarten duidelijk gemarkeerd zoals ook bij de kaarten in het basisspel is gebeurd. Zo kun je zien bij welk volk een kaart hoort wanneer hij opengedraaid ligt en op welke volgorde de kaarten na het spel terug in de doos moeten. Wanneer je gewoon gebruik wilt maken van het basisspel met een ander volk dan de vier standaardvolkeren, kun je aan de markeringen zien welke van de 60 Amazonekaarten je hiervoor moet gebruiken.

De uitbreiding bied de mogelijkheid tot het maken van een gemixt volkdeck. Ier word tijdens officiële toernooien gebruik van gemaakt. Hierbij moeten wel bepaalde regels gevolgd worden en moet er rekening gehouden worden met de beschikbaarheid van de verschillende kaarten.

Een nieuw handelsverdrag word geïntroduceerd met de Amazones, namelijk het handelsverdrag “Fundament”. Wanneer je een fundament ontvangt dien je een algemene kaart te trekken en deze direct gedekt voor je te leggen. Je ontvangt hiervoor nu geen hout omdat je deze ook niet eerst op hebt moeten bouwen. Je kunt hem hierna gebruiken als fundament zoals je gewend bent.

Dit volk heeft ook een nieuwe eigenschap. In plaats van volkkaartgebouwen af te leggen wanneer ze deze als bouwkosten gebruiken, word deze terug in het deck geschud. Wanneer je volkdeck op is, kan deze kaart er niet meer door geschud worden en houd het dus op.

 

 

Afwisseling

Afwisseling is wel een keywoord in dit spel. Deze uitbreiding geeft je niet alleen de mogelijkheid om het basisspel met een extra persoon te spelen door een extra volk toe te voegen, maar houd ook rekening met de bestaande volkeren door hier extra volkkaarten voor toe te voegen. Daarnaast bied het ook de mogelijkheid om meer af te wisselen met het spelen van verschillende volkeren (door de markeringen die de extra volkkaarten aangeven). Want ieder volk heeft andere voor’ en nadelen en maakt voor een andere speltechniek. Is dit niet helemaal jouw volk? Geen zorgen, White Goblin Games got you covered. Ze hebben namelijk nog veel meer verschillende volkeren!