Mario Kart op je smartphone!

Vandaag was het zo ver: de release van Mario Kart Tour! Als grootste Mario Kart fan keek ik natuurlijk uit naar het moment dat de game eindelijk te downloaden was.

Updaten

Vol excitement start ik de game voor het eerst op. Hij moet wat updates downloaden en ik zit niet op het WiFi-netwerk. Oei, 200mb door mijn data heen. Voor mij is dat het dubbel en dwars waard, maar voor mensen die wél verstandig met hun data om gaan: zorg dat je verbonden bent met WiFi om data te besparen!

Besturing

Ondanks ik onwijs hyped ben over de game, maak ik me wel zorgen over de besturing. Ik zie Mario Kart en een touchscreen gewoon niet samen, hoe graag ik het ook wil. Nu speel ik Mario Kart op de console afwisselend met motion control en de klassieke besturing, maar een touchscreen is natuurlijk hele andere koek. Ik ben nu nog sceptisch, maar ik hoop heel erg dat Nintendo mij het tegendeel gaat bewijzen. We gaan het ervaren! De download is inmiddels klaar en de tutorial start op en ik begin aan m’n eerste race.

Het tegendeel is bewezen. De tutorial heeft mijn zorgen weggenomen. De besturing is heel goed te doen. Ja, natuurlijk moet je het eventjes onder de knie krijgen, maar dat is met iedere game. Ik weet overigens niet of iedereen automatisch eerste wordt tijdens de tutorial of dat ik gewoon een natuurtalent ben, maar ik heb in ieder geval m’n eerste race gewonnen, yes!

Pipe Launch

Na het uitspelen van de tutorial mag ik een pipe launch doen. Hiermee wordt er een extra character, auto of vlieger mee vrijgespeeld. Bij mij komt Peach als tweede character uit de pijp en ik vind het helemaal prima.

Racen door New York

Allereerst, het concept vind ik onwijs tof. Je racet als het ware door verschillende circuits die zijn geïnspireerd op echte steden! Zo heb je onder andere een circuit in New York stijl en Parijs- stijl. Vet! Wat ook erg leuk is dat er weer circuits uit voorgaande games in zitten. Komt er toch een beetje nostalgie kijken bij deze moderne manier van gamen.

Heel Nederlands: het is gratis!

Iets waar we als Nederlander heel blij van worden: een game van Nintendo die we gewoon gratis kunnen downloaden. Wel kun je in-game aankopen doen, zogeheten microtransacties. Voor een paar euro kun je Rubies aanschaffen – met Rubies kun je in game weer extra items verkrijgen. Of dat het waard is? Persoonlijk vind ik van wel. Ik vind, als een game gratis en zonder reclames wordt aangeboden, dat je best in-game aankopen ‘mag’ doen. Zo verbeter je je game-ervaring én steun je het bedrijf die deze game gratis heeft kunnen ontwikkelen. Win win!

De echte fan kan voor €5,49 per maand een Gold Pass aanschaffen. Hiermee kun je meer in-game beloningen verkrijgen. Daarnaast ontgredel je de 200cc-modus, dit is voor gratis spelers niet mogelijk. Ik heb ‘m in ieder geval aangeschaft!

Mario Kart Tour is een van de betere games die je kunt downloaden in de Play Store of App Store. Een must have voor elke smartphonebezitter. Het spel is leuk, mooi, verslavend en zit ontzettend goed in elkaar. Dat Nintendo ook goede smartphone games op de markt brengt, is zeker een feit.